loader image
Vitorlázni megyek!

Gyakran ismételt kérdések

Időjárás

Amennyiben másodfokú viharjelzés van érvényben és tartós esőzés áll fenn, felvesszük veled a kapcsolatot telefonon. Ez esetben lehetőséged van élni az időjárás garanciánkkal, és díjmentesen foglalhatsz egy másik időpontot azonos feltételek mellett (például, ha a hétköznap délelőtti 3 órás vitorlázást foglaltad, akkor ugyanúgy egy másik délelőtti, szintén hétköznapi időpontot van lehetőséged kijelölni).

Amennyiben úgy döntesz, hogy így is szeretnél vízre szállni, annak sincs semmi akadálya, ilyenkor nagy valószínűséggel egy sportosabb, izgalmasabb vitorlázásra számíthatsz.

Igen, hiszen a másodfokú viharjelzés nem feltétlenül jelenti azt, hogy vihar lesz! Így a vitorlázási élmény viszont sokkal „sportosabb” lesz.

Amikor a szélsebesség eléri, vagy meghaladja a 15 m/sec sebességet, akkor meteorológiai értelemben viharról beszélünk. Ebben az esetben nem ajánlott a vitorlázás, hiszen az erőteljes széllökések miatt ehhez gyakorlat szükséges.

Az időjárás garanciánkkal abban az esetben élhetsz, amikor másodfokú viharjelzés van érvényben, vagy tartós esőzés áll fenn. Ilyenkor lehetőséged van díjmentesen új időpontot foglalni.

Amennyiben van szabad időpont, igen! A különbözetet megtérítjük vagy kupon formájában a rendelkezésedre bocsátjuk. Viszont amennyiben egy hétköznap délelőttre foglalt vitorlázást szeretnél átfoglalni hétvégére, abban az esetben ki kell fizetned a különbözetet.

Fizetés/foglalás

Sajnos jelenleg nincs rá mód, azonban a jövőben tervezzük elérhetővé tenni a bankkártyás fizetési módot is. Készpénzben, valamint banki átutalás formájában van lehetőséged fizetni. Banki átutalás esetén az összegnek be kell érkeznie a számlánkra legalább 24 órával a vitorlázás megkezdése előtt.

Legalább 24 órával a vitorlázás megkezdése előtt. Azonban javasoljuk, hogy ennél korábban foglalj, hiszen a szabad időpontok limitáltak, főleg hétvégén és munkaszüneti napokon.

48 órával az időpont előtt EGYSZER lehetőséged van átfoglalni a vitorlázást egy másik időpontra díjmentesen. Sajnos ezt követő módosításokat nem áll módunkban elfogadni.

Fürdőzés

Csak abban az esetben lehetséges fürdeni a Balatonban, amikor lehorgonyoztunk és a motor le van állítva, valamint a vitorlák be vannak húzva. Természetesen, ha szeretnétek, akkor a kérésetekre bármikor leállítjuk a motort és lehorgonyzunk, így ti élvezhetitek a Balaton hűsítő vizét.

Természetesen igen, mentőmellény mindenki számára, több méretben elérhető a fedélzeten.

Saját felelősségre és körültekintően igen! Azonban csak és kizárólag abban az esetben, amikor lehorgonyoztunk, a motor le van állítva, valamint a vitorlák be vannak húzva.

Ellátás

Igen, bármilyen ételt és italt lehetőséged van magaddal hozni, azonban azt vedd figyelembe, hogy a hűtőszekrény kapacitása limitált.

Jelenleg csak üdítőket, valamint szeszes italokat tudsz vásárolni a hajón. Ebben az esetben azonban csak készpénzes fizetés áll a rendelkezésedre. Kérlek, vedd figyelembe, hogy a választék korlátozott!

Igény esetén díjmentesen tudunk törölközőt biztosítani, azonban korlátozott számban! Így az a legideálisabb, ha hozol magaddal.

A vitorlázás ideje alatt lehetőséged van díjmentes parkolásra a kikötőben. Ezen kívül még a vasútállomásnál tudsz ingyenes parkolni (ez körülbelül 1 kilométerre található a kikötőtől).

Hajózás/fedélzet

Lévén, hogy vitorláshajóról van szó, fejmagasságban fontos ügyelni a BUMM-ra, amely kanyarodásnál átfordul a másik oldalra. Nagyobb sebességnél a fedélzet kültéri részén kiemelt figyelmet kell fordítani a biztonságra, de ebben az esetben hajóskapitányunk tájékoztat majd titeket a megfelelő lépésekről.

Sokan félnek a hajó felborulásától, azonban a kialakításának köszönhetően ez nem tud bekövetkezni. A tőkesúly bármely helyzetből visszabillenti a hajót.

Igen, a hajó fedélzetén WC és zuhanyzó is rendelkezésre áll. Azonban igény esetén ki tudunk kötni Tihanynál vagy Siófoknál, ahol a parton is lehetőségetek van mosdót igénybe venni.

Hogy teljes legyen az élmény, lehetőségetek van kipróbálni a hajó vezetését is! Persze, ellenőrzött, biztonságos keretek között.

A hajón kültéren és beltéren is több ülő/fekvőhely áll rendelkezésre. Így ha kicsit elvonulnál a nap sugarai elől, akkor a szalonban kényelmesen le tudsz pihenni egy pohár frissítőre.

Igen, a hajón rendelkezésre áll 1 konnektor, így lehetőséged van telefon vagy egyéb elektronikai eszköz töltésére. Azonban azt kérlek, vedd figyelembe, hogy a vitorlás mozgásából adódóan nem tudunk felelősséget vállalni az elektronikai eszközeid sértetlenségéért ( a legbiztonságosabb ha a táskában marad a készülék, így nem tud egy-egy élesebb forduló esetén leesni vagy lecsúszni például az ülősarokról)